Hva med å bruke kredittkortet til å betale regninger?

Mange kredittkortselskap tilbyr nå også betalingsfri måned, hvor man ikke betaler hverken renter eller avdrag. Men rentene, som jo er svært høye på kredittkort, fortsetter å løpe. 

Er det greit da?

Det er blitt vanlig å ha et kredittkort i tillegg til bankkort, og er man ute på reise gir det alltid ekstra trygghet å ha med to kort. Mange skal nok feriere i Norge i år, men akkurat som om du skal til utlandet, så er det lurt å betale reiseutgifter som fly, hotell, leiebil med kredittkortet. 

Det vil gi deg sikkerhet både mot svindel og mot at reiseaktøren du handler med går konkurs. I slike tilfeller er det kredittkortselskapet som tar støyten. Det er gjerne inkludert en reiseforsikring i kredittkortet, men Gundersen anbefaler likevel en tradisjonell helårs reiseforsikring i tillegg. 

Mange har også handler langt mer på nettet enn tidligere på grunn av koronapandemien, og da er det også tryggest å bruke kredittkort. I likhet med bestillinger av reiser gir det trygghet i forhold til svindel og konkurser. Du har så og si kredittkortselskapet i ryggen når du bruker det. Skjer det noe galt, så dekker kortselskapet regningen for deg og går selv videre på selgeren. 

Kredittkortregninger forfaller til betaling én gang i måneden, og det betyr at du har gratis kreditt i denne perioden. Det kan man godt ta med seg, så lenge man vet at man kan betale hele regninger når den forfaller. Hvis ikke begynner kredittkortrentene å løpe, og de er svært høye, ofte over 20%. 

Endel kredittkort tilbyr ulike fordeler til sine brukere, som for eksempel rabatter av ulike slag eller mulighet til å samle poeng etter hvor mye man bruker kortet. Poengene kan så brukes til kjøp.