Det er tryggest å betale med kredittkort når man handler på nett og hvis man er ute og reiser. 

Det er alltid lurt å ha med seg et kredittkort på reise. I tillegg så er det jo også endel ting man får problemer med å betale for hvis man ikke har kredittkort, som for eksempel leiebil. Så på reise lønner det seg alltid å ha med 2 kort, og i hvertfall ett av dem et kredittkort. 

Bruk alltid kredittkortet med vett. Ikke legg igjen kortet i baren og ikke handle på nett når du kommer hjem fra fest. 

Så hvis du er ung og skaffer deg kredittkort, lønner det seg å følge disse rådene: 

Kjøp bare det du vet du kan betale tilbake. Har du ikke råd, ikke kjøp det.

Gjør det til en regel å betale ned hele det utestående beløpet hver måned, da unngår du å kaste bort penger på dyre rentekostnader

Gå gjennom kredittkortfakturaen når du får den, og gi beskjed til banken om noe ikke stemmer.

Bruk kun ett kredittkort. Har du kredittkortet i samme bank som de andre kontoene, er det enklere å holde oversikt.

Bruk av kredittkort innebærer også en viss økonomisk risiko. For når man får mulighet til å handle uten å ha penger på sin egen konto så er det lett å bli fristet til å bruke mer penger en det man egentlig har råd til. Det blir fort dyrt.

Hvis du ikke kan betale hele kredittkortregningen når den kommer, må du nemlig betale renter på det som ikke betales. Og disse rentene er gjerne svært høye, ofte over 20 prosent. Denne gjelden er altså svært dyr og vokser fort. For enkelte kan det ende i store økonomiske problemer.  

Så lenge du vet at du klarer å bruke kredittkortet fornuftig, det vil si å ikke bruke mer penger enn du ellers ville gjort og har råd til, så kan det også være noen fordeler ved kredittkort du kan utnytte. Mange kredittkort har for eksempel inkluderte fordeler som gratis reise- og avbestillingsforsikring.