Her har vi samlet noen god råd og tips som du kan ta med deg for å gjøre kredittkortbruken din tryggere (listen er ikke fullstendig).

Hvis du skal handle på nettet

 

Hvis jeg har mistet kortet mitt/tror det er stjålet?

Du må alltid si fra til den som har sendt deg kortet (kortutstederen) med en gang du oppdager at kortet er borte, slik at kortet blir sperret. Du kan også kontakte Bankenes Meldingstjeneste (800 30 250) for å sperre kortet ditt.

Du kan også be om frivillig sperring av kreditt hos kredittopplysningsbyråene.

Har du kort så er det også ditt ansvar at ingen andre kjenner pin-koden din. Den er personlig og du må ikke skrive den ned eller oppgi den til noen andre. I så fall kan du bli ansvarlig hvis du blir svindlet og det kan knyttes til at pinkoden er på avveie.

Hvis du er redd for at kredittkortopplysningene dine er på avveie eller at noen misbruker kortet ditt

Har du kredittkort, skal du alltid sørge for å ha kontroll på kortet ditt.

På kredittkortregningen, som du får en gang i måneden, ser du alle transaksjonen som er gjort med kortet ditt i perioden. Flere banker og kortutstedere har også gode løsninger på nett hvor du kan sjekke hvilke transaksjoner som gjøres løpende med kortet ditt. Følg med her, særlig i perioder når du gjør noe utenom det vanlige, for eksempel er på ferie, utenlandsreise, handler på nye nettsteder etc.

 

Husk alltid

 

Kilder: Nettvett.no, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Forbrukerrådet, Finansportalen.no, Datatilsynet